Πολλές αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείο Μεταφορών για τη φορολογία των οχημάτων, περιλαμβάνει σημαντικές προτάσεις αλλαγών σε διάφορους τομείς.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή εισηγείται μεταξύ άλλων στην ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών τη μείωση κατά 30% στα τεκμήρια των οχημάτων καθώς και αρκετές ανατροπές που αφορούν στα Τέλη Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, αλλαγές προτείνονται στον τρόπο φορολόγησης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ενώ αλλαγές εξετάζονται και για τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων που κάνουν άρση ακινησίας αλλά και στα καινούργια.

Ποιες αλλαγές προτείνονται για τα τεκμήρια διαβίωσης

Το θέμα της μείωσης των τεκμηρίων διαβίωσης στα οχήματα, αποτελούσε μόνιμο θέμα διαμάχης μεταξύ των εισαγωγέων – εμπόρων και της Πολιτείας, καθώς το πραγματικό κόστος χρήσης δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Παράλληλα όμως, το μέτρο έχει δημιουργήσει μεγάλες απώλειες στα κρατικά ταμεία εξαιτίας της αλματώδους αύξησης του αριθμού των πινακίδων κυκλοφορίας που κατατίθενται από τους ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν πλέον να καλύψουν τα τεκμήρια, εξαιτίας και των νέων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει συμφωνήσει στη μείωση των τεκμηρίων κατά 30%.

Με τη μείωση των τεκμηρίων, μειώνεται αυτόματα και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης στα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω.

Τι να περιμένουμε με τα νέα Τέλη Κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα κρατικά έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ.

Ωστόσο, οι μαζικές καταθέσεις πινακίδων μειώνουν συνεχώς τα δημοσιονομικά έσοδα του Κράτους με αποτέλεσμα, η Πολιτεία να εξετάζει το ενδεχόμενο της μη καταβολής ολόκληρου του τιμήματος για όσα ΙΧ έχει γίνει άρση ακινησίας από τους κατόχους τους, αλλά μόνο των υπολειπόμενων μηνών.

Παράλληλα, το ίδιο ακριβώς σχέδιο εξετάζεται και για τα καινούργια οχήματα, προκειμένου να μην υπάρχουν διακυμάνσεις στα τέλη του κάθε έτους, εξαιτίας της διπλής καταβολής των Τελών από τους νέους ιδιοκτήτες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης στο φλέγον αυτό ζήτημα θα γίνουν γνωστές μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα.

admin

Ιστότοπος: www.mastorisf.gr

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση:  Πολυτεχνείου 3, Άγιος Νικόλαος, 72100
  • Τηλ:  +(030) 28410 82460
  • Fax:  +(030) 28410 82460
  • Κιν:  +(030) 6972 336627
  • E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Web:  http://www.mastorisf.gr

Θα μας βρείτε