Φορτηγό

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ)

 Κατηγορία: Γ

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

 1. Ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση της άδειας οδήγησης πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του για οδήγηση οχημάτων υποκατηγοριών Γ1 και Γ1+Ε  και το 21ο έτος της ηλικίας για οδήγηση  των κατηγοριών Γ και Γ+Ε.

Οι παραπάνω απαιτούμενες ηλικίες για τις κατηγορίες C1,C1E, C, CE μειώνονται στα 18 έτη με την επιφύλαξη των διατάξεων περί χορήγησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) σε οδηγούς των κατηγοριών αυτών.

2. Να είναι κάτοχος ισχύουσας άδειας οδήγησης τουλάχιστον Β΄ κατηγορίας ερασιτεχνική.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1.      Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει:

α.  ότι έχει κανονική διαμονή στην Ελλάδα,
β.  ότι δεν κατέχει άλλη άδεια οδήγησης Ελληνική ή κράτους μέλους της Ε.Ε,
γ.  τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

2.      Δύο ( 2 ) πιστοποιητικά υγείας από οφθαλμίατρο και παθολόγο, συμβεβλημένους με την αντίστοιχη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών [ σε κάθε γιατρό προσκομίζεται: (α) παράβολο των 45,00 ΕΥΡΩ από Εθνική Τράπεζα, ( β ) μία έγχρωμη φωτογραφία πρόσφατη, ( γ ) εργαστηριακές εξετάσεις αίματος, ούρων και σακχάρου, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος και βιβλιάριο υγείας, εάν υπάρχει ].

3.      Δύο ( 2 ) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου χωρίς γυαλιά.

4.      Δύο ( 2 ) παράβολα 10,00 ΕΥΡΩ από την  Εθνική Τράπεζα για την θεωρητική και την πρακτική εξέταση.

5.      Για την παραλαβή της άδειας, απαιτείται αποδεικτικό από την ΔΟΥ για την είσπραξη πάγιου  τέλους χαρτοσήμου υπέρ τρίτων, αξίας 108,15 ΕΥΡΩ.

6.      Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο αιτών δεν είναι Έλληνας υπήκοος, προσκομίζεται άδεια εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ε.Ε. ή παραμονής, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες, πριν την υποβολή της αίτησης για την άδεια οδήγησης, για τους υπηκόους της Ε.Ε και 185 ημέρες για τους ξένους υπηκόους, καθώς και φωτοαντίγραφο αυτού. Σε περίπτωση που ο αιτών είναι φοιτητής πρέπει να διαμένει αποδεδειγμένα τουλάχιστον τρία ( 3 ) χρόνια στην χώρα μας πριν αποκτήσει την σπουδαστική του ιδιότητα. Αυτό αποδεικνύεται με προσκόμιση βεβαίωσης παρακολούθησης από σχολείο μέσης εκπαίδευσης   ( Λύκειο ) ή φωτοαντίγραφου προηγούμενων αδειών παραμονής ή οποιουδήποτε επίσημου έγγραφου που να αποδεικνύεται η παραμονή του ενδιαφερόμενου επί τριετία πριν αποκτήσει την σπουδαστική του ιδιότητα.  Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι πολίτης της Ε.Ε. απαιτείται απόδειξη της σπουδαστικής ή μαθητικής ιδιότητας για διάστημα έξι ( 6 ) μηνών τουλάχιστον στην Ελλάδα, συνεχώς ή αθροιστικά κατά το τελευταίο 12μήνο.

7.      Παράβολο των 30,00 ΕΥΡΩ από την Εθνική Τράπεζα.

8.      Αίτηση εκτύπωσης.

9.      Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης, αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν απαιτούνται πιστοποιητικά ιατρών, όταν ο ενδιαφερόμενος είναι ήδη κάτοχος ισχύουσας επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

admin

Ιστότοπος: www.mastorisf.gr

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση:  Πολυτεχνείου 3, Άγιος Νικόλαος, 72100
  • Τηλ:  +(030) 28410 82460
  • Fax:  +(030) 28410 82460
  • Κιν:  +(030) 6972 336627
  • E-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Web:  http://www.mastorisf.gr